Sånn tenker vi

Taste the east

Vi har reist Sørøst-Asia på kryss og tvers og spist rettene fra mange ulike kjøkken. Nå gir vi deg noe av det beste vi fant: Det eksotiske krydderet, kokos, lime, chili, sitrongress, nudler, curry, wok og pho. Vi krysset grensene og kjøkkenet vårt skal gjøre det samme.

 

A food flirt

I tillegg til maten, er vi fascinert av måten asiatene spiser på. Ikke en stor hovedrett på en flat tallerken, men mange små retter i boller, skåler og på fat slik at alle kan smake på alt hvis de vil. Da blir det fristende å pirre smaksløkene med noe du ikke har spist før. Så kan smaken avgjøre om det kun ble en flyktig flørt eller begynnelsen på noe varig.

 

Rice’n shine

I store deler av Asia spiser du aller best når du velger et lite kjøkken eller en bod ute på gaten. Der eierne har vært grytidlig på markedet og funnet de ferskeste og beste råvarene. Der de lager maten på opprinnelig og lokalt vis, og serverer den med stolthet og et smil. Ingen høye kokkehatter, men fantastisk gode retter som du kjenner i munnvikene. De trekker oppover. Dette er stemningen vi har som inspirasjon på ASIA.