Hva er best for miljøet; glass- eller plastflasker?

12. januar 2021
Posted in hva skjer
12. januar 2021 Asia Akerbrygge

Hva er best for miljøet; glass- eller plastflasker?

Hos Asia – behandler vi våre omgivelser med kjærlighet for å hele tiden strekke oss etter å være en så bærekraftig bedrift som mulig. Vi tar gjennomtenkte valg for hvordan vi som selskap kan ha en positiv innvirkning på miljø, helse og fotsporene vi etterlater. I vår Brekraftsrapport for 2019 kan du lese om tiltakene vi gjør for å være en mer bærekraftig restaurant. Vi er stolte av det vi har fått til og fortsetter arbeidet for å bli endra bedre i årene fremover.

Vil du lese om hva vi gjør for å redusere matsvinn, bruken av energi og utslipp? Og lurer du på om lette glassflalsker eller plastflasker er best for miljøet? Da bør du sjekke ut vår Sustainability Status 2019.

Her er noen av tiltakene vi har gjort

  • Vi har blitt Miljøfyrtårnsertifisert.
  • Vi har beregnet CO2 utslippet hver enkelt av våre retter bidrar med og satt dette inn i menyen. Dette er med på å bevisstgjøre gjester med hva slags valg de tar.
  • Vi er karbonpositive. Ved å kjøpe FN-verifiserte CO2 kvoter for mer enn våre direkte og indirekte utslipp kompenserer vi for både bedriften og for det alle våre gjester spiser hos oss.
  • Vi veier og rapporterer alt matavfall til Østfoldforskning som en del av «Kutt matsvinn 2020».
  • Vi prioriterer å bruke leverandører som tar mer samfunnsansvar og har mer bærekraftige produkter.