Dinner-kit - Hva er det og hvordan fungerer det?

Få restaurantopplevelsen rett hjem til ditt kjøkken! Dinner-kits består av nesten helt ferdige retter som du varmer opp på ditt eget kjøkken. Imponer kjæresten, venner eller familien med nydelig middag! Velg mellom Bao Buns, Taquitos eller Curry.⁠⁠ Mmmmm yummy!

Gjennom hjemleveringstjenesten Amoi.no kan du bestille våre superdigge Dinner-kits hjem til deg. Du kan også bestille gjennom oss på mail (booking@asiaakerbrygge.no) eller tlf. (+47 23 11 54 60). Kontakt oss minst to timer før du ønsker din bestilling, og hent i vår restaurant.

Spørsmål & svar

Hvordan fungerer Amoi?
AMOI er en digital plattform hvor du kan kjøpe varer på tvers av butikker og restauranter og få de levert sammen. Hvis alle butikkene du ønsker å bestille fra er åpne, er bestilligsfristen for levering samme dag på hverdager kl 16:00. Bestillingsfrist på helgedager er kl 13:00. Når du gjennomfører et kjøp på AMOI har du mulighet til å velge leveringsvindu. På hverdager vil dette vinduet som oftest være på 2 timer, eksempelvis en gang mellom 16:00 og 18:00.

Hvor lang holdbarhet har rettene?
Alle rettene har minst 2-3 dagers holdbarhet i kjøleskapet.

Hva gjør jeg med emballasjen?
Plasten er laget av minimum 80 % resirkulert plast, denne kan resirkuleres igjen, så skyll i kaldt vann og sorter som plast. Boksen av plast kan vaskes i maskin og brukes igjen, perfekt til restemat. Posene skylles i kaldt vann og kastes som plastsøppel. Boksene av papir/papp sorteres som som nettopp dette. Takk for at du sortere & resirkulerer!

Trenger jeg ekstra utstyr?
Bao Buns skal dampes. Det eneste du trenger for å dampe hjemme er en gryte og en bambuskurv. Bambuskurv kan kjøpes hos oss, eller på Amoi.no.

Instruksjoner

ASIA TAQUITOS

LAKS- & TUNFISKTARTAR, AVOCADOMOUSSE, KORIANDERAIOLI,
SPIRER, «TACO»-SKJELL

  • Fyll skjellene med avocadmousse nederst, så en raus porsjon laks og tunfisktartar og korianderaioli på toppen
  • Pynt med spirer så det ser litt ekstra fancy ut
  • Bruk gjerne limen som støtte når du legger opp på tallerken, skvis noen dråper over når du skal spise

NB: KAN VÆRE AVHENGIGHETSSKAPENDE!

Drikkeanbefaling:

  • Uten alkohol: Real Kombuche Royal Flush
  • Med Alkohol: Her må du finne frem en flaske Riesling – det er så godt sammen.
    Christmann Riesling Trocken 2019, Tyskland (Varenr 2018501)

KHAO SOI CURRY

MED ØKOLOGISK KYLLING FRA HOVELSRUD GÅRD,
EGGNUDLER , AGURK- & MYNTE-SALAT

  • Hell curryen i en passende kjele, varmes opp til kokepunktet og skal småkoke i 3-4 minutter så kyllingen er gjennomkokt
  • Risen kan du varme 30 sekunder i mikroen, eller smelte litt smør / olje i en liten kjele og varme den opp i den
  • Serveres gjerne i en dyp skål med salat & ris ved siden av
  • Vil du ha det litt mer spicy – bruk den røde, digge sausen!

Drikkeanbefaling:

  • Uten alkohol: Luscombe Organic Passionate Ginger Beer
  • Med alkohol: En litt fruktig hvitvin passer fint til denne curryen;
    Crochet Sancerre 2018, Sancerre, Frankrike (Varenr 1195501)
    Eller
    Fürst Pur Mineral Silvaner Trocken 2019, Tyskland
    (Varenr 6986001)

RED CURRY

MED ØKOLOGISK KYLLING FRA HOVELSRUD GÅRD,
RIS, AGURK- & MYNTESALAT

  • Hell curryen i en passende kjele, varmes opp til kokepunktet og skal småkoke i 3-4 minutter så kyllingen er gjennomkokt
  • Risen kan du varme 30 sekunder i mikroen, eller smelte litt smør / olje i en liten kjele og varme den opp i den
  • Serveres gjerne i en dyp skål med salat & ris ved siden av
  • Vil du ha det litt mer spicy – bruk den røde, digge sausen!

Drikkeanbefaling:

  • Uten alkohol: Luscombe organic Hot ginger beer
  • Med alkohol: Her trenger vi litt restsødme for å balansere krydderne i retten:
    Mosbacher Deidesheimer Riesling Feinherb 2018, Tyskland (Varenr 12337001)

ASIA’S GREEN CURRY

MED RISTET GRESSKAR, JORDSKOKK, SUKKERERTER, SOPP

  • Hell curryen i en passende kjele, varmes opp til kokepunktet og skal småkoke i 3-4 minutter så grønnsakene er gjennomvarme
  • Risen kan du varme 30 sekunder i mikroen, eller smelte litt smør / olje i en liten kjele og varme den opp i den
  • Serveres gjerne i en dyp skål med salat ved siden av

Drikkeanbefaling:

  • Uten alkohol: Luscombe organic Hot ginger beer
  • Med alkohol: Her er det mye smaker som skal matches – her er forslag på enten rød- eller hvitvin:
    Hvit: Clemens Busch Pündericher Riesling Kabinett 2018, Tyskland (Varenr 2148801)
    Rød: Matthieu Barret Petit Ours Brun 2019, Frankrike
    (Varenr 132701)

BAO BUNS PORK BELLY

FRITERT TYNNRIBBE, BAO BUNS, SALAT, MISOKETCHUP, CHILIAIOLI

  • Sett ovnen på varmluft 220 grader. Legg de friterte tynnribbene i en ildfast form. Skal varmes opp ca 4 minutter i ovnen.
  • Fyll en kjele ca 2-3 cm med vann i bunnen, kok opp vannet.
  • Legg 2 Bao Buns i steameren om gangen, sett på lokket. Sett steameren i det kokende vannet, pass på at vannet ikke når opp til Bao bunsene. La det dampe i 2-3 minutter, så de blir gjennomvarme og man enkelt kan «åpne» de.
  • Sett sammen Bao buns med tynnribbe, sauser og salat.
  •  

    Drikkeanbefaling:

    • Uten alkohol: Luscombe organic Passion Ginger beer
    • Med alkohol: Her kan både en god Riesling eller en fruktig rødvin passe.
      Hvitvin: Clemens Busch Riesling Vom Roten Schiefer 2018, Tyskland (Varenr 2149001)
      Eller
      Rødvin: Foillard Brouilly 2018, Frankrike (Varenr 10910801)

    BAO BUNS MUSHROOM

    FRITERT SOPP, BAO BUNS, SALAT, VEGANSK AIOLI,
    CHIMICHURRISAUS

    • Sett ovnen på varmluft 220 grader. Legg de friterte soppene i en ildfast form. Skal varmes opp ca 4 minutter i ovnen.
    • Fyll en kjele ca 2-3 cm med vann i bunnen, kok opp vannet.
      Legg 2 Bao Buns i steameren om gangen, sett på lokket. Sett steameren i det kokende vannet, pass på at vannet ikke når opp til Bao bunsene. La det dampe i 2-3 minutter, så de blir gjennomvarme og man enkelt kan «åpne» de.
    • Sett sammen Bao buns med sopp, sauser og salat.

    Drikkeanbefaling:

    • Uten alkohol: Real Kombucha Royal Flush
    • Med alkohol: Her kan både en god Riesling eller en fruktig rødvin passe.
      Hvitvin: Clemens Busch Riesling Vom Roten Schiefer 2018, Tyskland (Varenr 2149001)
      Eller
      Rødvin: Foillard Brouilly 2018, Frankrike (Varenr 10910801)

    BBQ-Kit

    PADRONS, KINGFISH CEVICHE KIT, TAQUITOS, ØKOLOGISK KYLLINGLÅR FRA HOVELSRUD GÅRD, HOI SON MARINERT TYNNRIBBE OG AGURKRELISH, MANGO- & NUDDELSALAT M/THAIVINAIGRETTE

      • Kingfish Ceviche med Leche de tigre aji frescha:
        Finn en bolle som du legger fisken oppi. Ta en god klype salt og skvis limen over fisken. Bland godt med en skje og miks inn sausen. La dette stå i ca 15 minutter i kjøleskap. Når fisken er klar anretter du det på en tallerken: legg fiskebitene utover, hell sausen over, dander med syltet chili, rødløk og blomster.
      • Padron:
        Disse griller du på høy varme på grillen, et par minutter på hver side. Resten av sausen kan du helle i en skål, så legger du de ferdig-grillede padronsene oppi sausen og drysser litt salt på toppen.
      • Taquitos med laks & tunfisktartar, avocadomousse og koriander aioli:
        Fyll skjellene med avocadmousse nederst, så en raus porsjon laks- & tunfisktartar og korianderaioli på toppen. Pynt med spirer så det ser litt ekstra fancy ut. Bruk gjerne limen som støtte når du legger opp på tallerken, skvis noen dråper over når du skal spise.
      • Økologisk kyllinglår fra Hovelsrud gård:
        Låret er ferdig marinert og skal grilles i ca 20 minutter. Grilles først på høy varme 2-3 minutter på hver side så du får en fin stekeskorpe. Deretter kan du legge det på indirekte varme ca 7-8 minutter på hver side. La det hvile 2-3 minutter før du kan skjære det opp i skiver for servering. Pass på at den ikke er rå, varmen på grillen kan variere. Dander med Teriyakisaus og sesamfrø på toppen.
      • Økologisk tynnribbe fra Heinrich Jung:
        Disse er langtidsbraisert på forhånd, så trenger kun en rask runde på grillen for å varme de og få en deilig stekeskorpe. Ca 2 minutter på høy varme på hver side. Marinaden det ligger i er en kjempedeilig saus, så hell den over i en skål og server ved siden av. Dander med agurkrelish på toppen.
      • Mango- & nuddelsalat med thai-vinaigrette:
        Rist dressingen så den blander seg godt i boksen. Smak gjerne på dressingen på forhånd, synes du den er for spicy så ikke bruk hele boksen. Hell over ønsket mengde og bland salaten.