BÆREKRAFT PÅ ASIA

Vi snakker ikke bærekraft, vi tar grep og handler .

På Asia behandler vi våre omgivelser så skånsomt og hensynsfullt som mulig. Vi vil at våre gjester skal få så bærekraftig, ren, trygg og etisk produsert mat og drikke som mulig.

Leverandører og verdikjede
Asia er Debio-sertifisert og har fått Debios merke for serveringssteder – for vår høye andel økologiske råvarer i restauranten

Vi serverer fisk fra bærekraftig sertifisert fiske

Vi handler økologisk og norskprodusert kylling og storfe

Vi skjenker økologisk og Fair Trade-sertifisert kaffe

Vi bruker svanemerkede produkter

Vi leverer svanemerkede og nedbrytbare innpakninger

Majoriteten av vinene på vårt vinkart har en biodynamisk eller økologisk tilnærming til sin produksjon.

Vi prioriterer miljøsmart emballasje på de vinene vi selger mest av fordi det er den mest effektive måten å redusere CO2-utslippet fra vinproduksjon på.

I samarbeid med Factlines har vi analysert hele vår verdikjede for å sikre at våre leverandører opererer i samsvar med våre etiske retningslinjer.

Klimamerking og utslipp
Alle våre retter er klimamerket av våre venner i Klimato Ved hver rett kan du se hvor mye CO2 retten bidrar til. Fra 2019 til 2021 reduserte vi i snitt våre utslipp per rett med over 40 %. Samlet CO2-utslippsreduksjon utgjorde 50 tonn. Vi samarbeider med Choose for å redusere våre CO2-utslipp. Vi vil fortsette å kompensere for alle utslipp driften forårsaker ved å finansiere FN-regulerte CO2-reduserende prosjekter. Ønsker du å vite mer om deres arbeid? Besøk chooose.today.

Asia er første restaurant i verden som ble anerkjent av FNs initiativ «Climate Neutral Now».
På grunn av vårt arbeid med CO2-reduserende tiltak og at vi i tillegg kompenserer for de utslippene vi faktisk forårsaker, ble vi i 2019 den første restauranten i verden til å bli anerkjent av FNs initiativ «Climate Neutral Now». Vi har samtidig forpliktet oss til å fortsette å gjøre klimareduserende tiltak og til å finansiere prosjekter som er med på å bidra til FNs bærekraftsmål.

Matsvinn på vår agenda
Vi jobber målrettet hver eneste dag med å effektivisere vårt kjøkken og redusere matsvinn. Ved å være en del av bransjeavtalen til Matvett veier og rapporterer vi hver dag vårt matavfall for å se hvordan vi kan forbedre oss. Dette engasjerer våre medarbeidere til å hjelpe gjestene til å ikke bestille for mye mat – eller tilby dem å ta med restene hjem i en «Goodie bag».

GO green
Vår fantastiske kjøkkensjef Karl MacEwan har et brennende engasjement for smakfulle og plantebaserte retter. Derfor jobber han mye med å tilberede nye og spennende vegetariske og veganske retter som alle kan oppleve og bli inspirert til å velge grønne og smaksrike alternativer til kjøtt. Siden vi startet dette arbeidet har vi redusert mengden rødt kjøtt vi kjøper inn til under 1% av totale innkjøp på Asia.

#17 Samarbeid om målene
I 2019 tok vi, i samarbeid med Sustainability hub Norway, initiativ til å danne en felles arena hvor aktører i matbransjen kan samles. Dette initiativet heter Sustainable Food Norway (S-food) og har som mål å øke samarbeidet for at Norge skal bli ledende på et bærekraftig matsystem. Nå består dette nettverket av over 40 aktører – alt fra start ups og store grossister til ledende forskningsinstitusjoner i Norge. Ønsker din bedrift å bli medlem? Se mer på www.s-food.no

Bærekraftjobbing hver eneste dag
Vårt arbeid med bærekraft slutter aldri, det er en kontinuerlig, daglig prosess, og vi leter alltid etter kreative måter å forbedre oss på.

Har du en bærekraftig idé
Send gjerne innspill og gode ideer til hvordan vi kan drive enda mer bærekraftig til pernille@foodflirt.no

Les vår klimarapport
Vi tror på åpenhet og en transparent virksomhet og publiserer hvert år klimarapporter som kan lastes ned her:

Scroll to Top