Bærekraft

Hos Asia – behandler vi våre omgivelser med kjærlighet for å hele tiden strekke oss etter å være en så bærekraftig bedrift som mulig. I 2019 har vi systematisert dette enda mer ved å bli miljøfyrtårnsertifisert.

Vi bryr oss om hvilke råvarer som kommer inn vår dør og serverer derfor kun fisk som er fra bærekraftig fiske, økologisk og norskprodusert kylling og storfe, økologisk og fairtrade-sertifisert kaffe, bruker svanemerkede produkter og nedbrytbare og resirkulerte innpakninger. Vårt vinkart består av viner hvor majoriteten har en økologisk eller biodynamisk tilnærming til sin produksjon. Fra 2019 har Asia valgt å prioritere miljøsmart emballasje på de vinene vi selger mest av, da dette er den mest effektive måten å redusere CO2 utslippet fra vinproduksjonen. Vårt utvalg av alkoholfrie alternativer her vi økt de siste årene, så det alltid skal være noe for enhver smak på ASIA. Vi jobber med å redusere all engangsemballasje og noen av tiltakene vi har gjort er å kutte ut plastsugerør og oljelys i restauranten.

Nå er alle våre retter klimamerket, takket være våre venner i Klimato*. Bak hver rett står det hvor mye CO2e retten bidrar med.
Klimato deler dette inn i tre kategorier:

*Klimato får sine beregninger fra KTH Royal Institute of Technology og Research Institute of Sweden

ASIA samarbeider med CHOOOSE om å kutte CO2. Vi vil derfor fortsette å kompensere for alle retter som blir spist hos oss og for mer enn resterende utslipp driften forårsaker, gjennom å finansiere FN-regulerte CO2-reduserende prosjekter. Ønsker du å vite mer om deres arbeid? Besøk chooose.today.

Factlines forenkler ansvarlighet i leverandørkjeder. Bedriften hjelper virksomheter med kartlegging og forbedringer i leverandørkjeden innen miljø, menneskerettigheter, sosiale rettigheter og antikorrupsjon.

Vi jobber målrettet hver eneste dag med å effektivisere vårt kjøkken og forminske matsvinn (20% innen utgangen av 2020), tilberede nye og spennende vegetariske og veganske retter så også de tradisjonelle kan få oppleve og bli inspirert av grønne og smaksrike alternativer til kjøtt. Ved å være en del av bransjeavtalen veier og rapporterer vi hver dag vårt matavfall så vi ser hvordan vi kan forbedre oss. Dette engasjerer våre medarbeidere til å hjelpe gjestene med å ikke bestille for mye mat – eller tilby dem å ta med restene hjem i en «Goodie bag».
Vårt arbeid med bærekraft er en pågående prosess og vi forsøker å finne kreative måter å forbedre oss. Kom gjerne med innspill om du har noen gode ideer til hvordan vi kan drive enda mer bærekraftig til pernille@asiaakerbrygge.no
Vi tror på åpenhet og en transparent virksomhet og publiserer hvert år klimarapporter som kan lastes ned her:

Energi og klimaregnskap 2017

Bærekraftsrapport 2017

Bærekraftsrapport 2018

Bærekraftsrapport 2019

Bærekraftsrapport 2020

Samarbeidspartnere