Bærekraft

Hos Asia – behandler vi våre omgivelser med kjærlighet for å hele tiden strekke oss etter å være en så bærekraftig bedrift som mulig.

Leverandører & verdikjede

Vi bryr oss om hvilke råvarer som kommer inn vår dør og serverer derfor kun fisk som er fra bærekraftig fiske, økologisk og norskprodusert kylling og storfe, økologisk og fairtrade-sertifisert kaffe, bruker svanemerkede produkter og nedbrytbare og resirkulerte innpakninger. I 2022 ble vi sertifisert av DEBIO og mottatt deres merke i bronse for serveringssteder for vår høye andel av økologiske råvarer i restauranten.
Vårt vinkart består av viner hvor majoriteten har en økologisk eller biodynamisk tilnærming til sin produksjon. Fra 2019 har Asia valgt å prioritere miljøsmart emballasje på de vinene vi selger mest av, da dette er den mest effektive måten å redusere CO2 utslippet fra vinproduksjonen. Vi har et bredt utvalg alkoholfrie alternativer, det alltid skal være noe for enhver smak på ASIA.
I samarbeid med Factlines har vi analysert hele vår verdikjede, for å forsikre oss om at våre leverandører samsvarer med våre etiske retningslinjer. Factlines hjelper virksomheter med kartlegging og forbedringer i leverandørkjeden innen miljø, menneskerettigheter, sosiale rettigheter og antikorrupsjon.

Klimamerking & utslipp

Alle våre retter klimamerket, takket være våre venner i Klimato. Bak hver rett står det hvor mye CO2e retten bidrar med. Fra 2019 til 2021 reduserte vi utslipp per rett i snitt med over 40%, dette tilsvarer årlig 50 tonn CO2e som vi ikke bidro med.

ASIA samarbeider med CHOOOSE om å redusere CO2 utslipp, og kompensere for de utslippene vi forårsaker. Vi vil derfor fortsette å kompensere for alle utslipp driften forårsaker, gjennom å finansiere FN-regulerte CO2-reduserende prosjekter. Ønsker du å vite mer om deres arbeid? Besøk chooose.today.
På grunn av vårt arbeid med å CO2-reduserende tiltak og at vi også kompenserer for de utslippene vi faktisk forårsaker, ble vi i 2019 den første restauranten i verden til å bli anerkjent av FNs initiativ «Climate Neutral Now». Her forplikter vi oss til å fortsette å gjøre klimareduserende tiltak og til å finansiere prosjekter som er med på å bidra til FNs bærekraftsmål.

Matsvinn på agendaen

Vi jobber målrettet hver eneste dag med å effektivisere vårt kjøkken og redusere matsvinn. Ved å være en del av bransjeavtalen til Matvett veier og rapporterer vi hver dag vårt matavfall så vi ser hvordan vi kan forbedre oss. Dette engasjerer våre medarbeidere til å hjelpe gjestene med å ikke bestille for mye mat – eller tilby dem å ta med restene hjem i en «Goodie bag».

Go green

Vår fantastiske kjøkkensjef Karl MacEwan har et brennende engasjement for smakfulle og plantebaserte retter. Derfor jobber han mye med å tilberede nye og spennende vegetariske og veganske retter, så også de tradisjonelle kan få oppleve og bli inspirert av grønne og smaksrike alternativer til kjøtt. Siden vi startet med dette har vi redusert mengden rødt kjøtt vi kjøper inn til under 1% av totale innkjøp på Asia.

#17 Samarbeid om målene

I 2019 tok vi, i samarbeid med Sustainability hub Norway, initiativ til å danne en felles arena hvor aktører i matbransjen kan samles. Dette initiativet heter Sustainable Food Norway (S-food) og har som mål å øke samarbeidet for at Norge skal bli ledende på et bærekraftig matsystem. Nå består dette nettverket av over 40 aktører – alt fra start ups og store grossister til ledende forskningsinstitusjoner i Norge. Ønsker din bedrift å bli medlem? Se mer på www.s-food.no

Vårt arbeid med bærekraft er en pågående prosess og vi forsøker å finne kreative måter å forbedre oss. Kom gjerne med innspill om du har noen gode ideer til hvordan vi kan drive enda mer bærekraftig til pernille@foodflirt.no
Vi tror på åpenhet og en transparent virksomhet og publiserer hvert år klimarapporter som kan lastes ned her:

Energi og klimaregnskap 2017

Bærekraftsrapport 2017

Bærekraftsrapport 2018

Bærekraftsrapport 2019

Bærekraftsrapport 2020

Bærekraftsrapport 2021