BÆREKRAFT PÅ ASIA

 

Bærekraft er ikke bare ord hos oss på Asia Aker Brygge, det er handling! Vi vant Årets Miljøfyrtårn i 2022 og ble i 2023 nominert til Debio-prisen ved Matprisen. Vi tar ansvar for vår påvirkning på miljøet og samfunnet, og vi handler aktivt for en bedre fremtid.

Vår matfilosofi er en reise mot bærekraft, fra valg av leverandører til våre bærekraftige retter på tallerkenen. Asia er stolt Debio-sertifisert, og vårt serveringssted har Debios bronsemerke, som anerkjenner vår høye andel økologiske råvarer. Vi omfavner et ansvarlig forhold til matproduksjon og serverer fisk fra bærekraftig sertifiserte kilder, økologisk og norskprodusert kylling og storfe, samt økologisk og Fair Trade-sertifisert kaffe.

Vi bryr oss om hele verdikjeden. Sammen med Factlines har vi analysert våre leverandører for å sikre etisk praksis. Vårt vinkart prioriterer biodynamiske og økologiske valg, og vi fokuserer på miljøvennlig emballasje, spesielt på våre mest solgte viner, for å redusere CO2-utslippene fra produksjonen.

Vi klimamerker hver rett, slik at du kan se CO2-avtrykket. Fra 2019 til 2021 reduserte vi i snitt utslippene per rett med over 40%, totalt 50 tonn. Vi samarbeider med Choose for å kompensere for våre CO2-utslipp, og vi er stolte av å være den første restauranten i verden anerkjent av FNs initiativ “Climate Neutral Now”.

Matsvinn er ikke bare et problem, det er en utfordring vi tar på alvor. Vi jobber hver dag for å redusere matsvinn ved å veie og rapportere vårt matavfall gjennom Matvetts bransjeavtale. Våre medarbeidere engasjeres aktivt for å hjelpe gjestene til å unngå overbestilling, eller de kan ta med restene hjem i en “Goodie bag”.

Vi elsker det grønne! Kjøkkensjefen vår, Karl MacEwan, er lidenskapelig opptatt av smakfulle plantebaserte retter. Han utforsker stadig nye, spennende vegetariske og veganske kreasjoner for å inspirere alle til å velge grønne, smakfulle alternativer til kjøtt. Siden vi startet dette arbeidet, har vi redusert innkjøpet av rødt kjøtt til under 1% av våre totale innkjøp.

Vår bærekraftige reise er en kontinuerlig prosess. Vi er stolte av vårt initiativ, Sustainable Food Norway (S-food), som startet i samarbeid med Sustainability Hub Norway i 2019. Dette nettverket består nå av over 40 aktører i matbransjen, fra start-ups til store grossister og forskningsinstitusjoner, alle dedikert til å gjøre Norge til en leder innen bærekraftig matsystem. Vil din bedrift være med? Besøk www.s-food.no for mer informasjon.

Vi tror på åpenhet og publiserer årlige klimarapporter for å dele vår reise med deg. Vår bærekraftsreise slutter aldri, og vi ønsker dine idéer og innspill velkommen for å gjøre enda mer for en bærekraftig fremtid. Send dine tanker til pernille@foodflirt.no.

Les vår klimarapport for mer detaljert innsikt. Vi er engasjert, transparent og alltid på utkikk etter nye og kreative måter å forbedre oss på, fordi bærekraft er ikke bare noe vi snakker om – det er noe vi gjør hver eneste dag.”

Scroll to Top